Olemassa olevan verkkotunnuksen siirtäminen

Mikäli sinulla on jo olemassa oleva verkkotunnus, myös tämän siirtäminen on mahdollista palveluumme. Jos haluat, että suoritamme siirron puolestasi - tai domain on rekisteröity aikaisemman palveluntarjoajasi toimesta ja haluat, että huolehdimme sen siirtämisestä ja uusimisesta jatkossa, myös tämä onnistuu.

Voit tehdä siirtotilauksen tilaussivujemme kautta. Ennen tilauksen tekemistä sinun tulee kuitenkin huomioida seuraavaa:

 • .fi-päätteisen verkkotunnuksen siirtämistä varten tarvitsemme vaihtoavaimen, jonka saat vanhalta palveluntarjoajaltasi pyytämällä. Mikäli olet rekisteröinyt verkkotunnuksesi itse ennen 5.9.2016 tapahtunutta .fi-verkkotunnusmuutosta, eivät aikaisemmin toimitetut valtuutusavaimet enää toimi. Saat tällöin pyydettyä uuden vaihtoavaimen Viestintäviraston asiakaspalvelusta, p. 0295 390 200. (ark 9-15)

  .fi-päätteisen domainin siirtämisestä emme peri erillistä siirtomaksua (siirtomaksu 0€), mutta domainista veloitetaan hinnastomme mukainen uusimismaksu seuraavan kerran sen umpeutuesssa. Mikäli verkkotunnus umpeutuu nyt alkavan laskutuskauden aikana, laskutamme seuraavan rekisteröintijakson maksun samalla laskulla.

 • Kansainvälisten .com / .net / .org / .info / .biz ja muiden verkko-osoitteiden siirtämiseksi sinun tulee olla yhteydessä ensin vanhaan palveluntarjoajaasi ja pyytää heiltä seuraavaa:

  - Domainin Auth-ID (eli siirtoavain)
  - Domainin lukituksen purku (siirron mahdollistamiseksi)
  -
  Domainin mahdollinen henkilötietojen suojauksen poisto (domain privacy)
  - Domainin siirtopyynnön hyväksyntä (mikäli siirtopyyntö saapuu vanhalle palveluntarjoajallesi)

  Veloitamme siirron toteuttamisesta yhden vuoden verkkotunnusmaksua vastaavan siirtomaksun (mikä tosin kompensoituu sillä, että verkkotunnuksen rekisteröintiaikaa jatketaan vuodella siirron yhteydessä.)

Huom!Jos vanhan palveluntarjoajan rekisteröintitaho on sama kuin käyttämämme Joker.com (saat tiedon tästä tilausta tehdessäsi järjestelmämme ilmoittamana), varsinaista rekisteröijätahon siirtoa ei tarvitse toteuttaa. Pyydä tällöin vanhaa palveluntarjoajaasi kirjautumaan tunnuksellaan Joker.com:iin ja valitsemaan 'Service zone' -> 'Modify domain' sekä etsimään verkkotunnus, jonka hallinnoijaa muutetaan. Kohdasta 'Additional granted Domain permissions (Roles)' tulee valita 'Direct assignment' ja lisätä 'Internet transfer assignment', johon syötetään 'User ID: 1442' ja sähköpostiosoitteeksi . Ilmoita meille, kun vanha palveluntarjoajasi on tehnyt muutoksen, jolloin nimipalvelinmuutokset voidaan tehdä nopeimmillaan lähes välittömästi.

Voit palvelun tilaamisen yhteydessä myös määritellä, milloin verkkotunnuksen siirto toteutetaan. Huomaathan kuitenkin, että tämä on ajankohta, jolloin teemme siirtoon liittyvän pyynnön tai toimenpiteen ja itse siirron toteutumiseen voi vielä kulua aikaa.

.fi-päätteisten verkkotunnusten siirtämiseen kuluva aika on 24 tuntia nimipalvelinmuutosten tekemisestä, mutta kansainvälisissä verkko-osoitesiirroissa siirtoon tulee varata aikaa vähintään viikko, sillä tuo aika kuluu rekisteröijätahon vaihtamiseen siitä hetkestä kun vanha palveluntarjoajasi hyväksyy tekemämme siirtopyynnön.

Takaisin