Kuuluuko Nettihotellin webhotelliin myös Shell-yhteys?

NettitohtoriEi oletusarvoisesti, mutta pyydettäessä syystä voimme sellaiseen myöntää. Palvelu on maksuton.

Huom!Huomaathan, että shell yhteyden saa ainoastaan esimerkiksi tiedostonhallintaa tai sovellusasennuksia varten - IRC tai www-sivuihin liittymättömien muiden ohjelmien ajo ei kuitenkaan ole webhotellipalvelimillamme sallittua.

Mikäli tarvitset shell-yhteyttä, voit pyytää sitä asiakaspalvelumme kautta. Syy miksi shell-yhteyttä ei oletusarvoisesti webhotellipaketteihin sisällytetä, on yksinkertaisesti se, että jokainen ylimääräinen yhteyskanava on kuitenkin potentiaalinen turvallisuusriski. Vaikka SSH-yhteyden poisrajaaminen estää tällöin myös suojatun tiedonsiirron (esim. SCP-yhteyden käytön suojaamattoman FTP:n sijasta), mielestämme shell-yhteyden oletusarvoinen salliminen on kuitenkin suurempi ongelma koko palvelimen turvallisuuden kannalta.

Koska haluamme tarjota WWW-sivujen ylläpitoon ja sähköpostiliikenteeseen liittyvää toimivaa palvelua, jonka hinta on kuitenkin edullinen, emme halua oletusarvoisesti ylimääräistä valvonta- ja ylläpitotyötä sellaisista palveluosista, jotka eivät tätä tarkoitusta edesauta.

Takaisin